Seura

LoPS - Loimaan Palloseura ry

Loimaan Palloseura on vuonna 1955 silloisessa Loimaan kauppalassa perustettu jalkapalloseura. Alkuperäisten ja edelleen voimassa olevien sääntöjensä mukaan seuran tarkoituksena on "vaalia ja tukea jalkapalloilun kehitystä jäsentensä keskuudessa".

Vuosikymmenien saatossa jalkapallosta on tullut kiinteä osa saviseutulaista urheiluelämää. Lyhyitä suvantovaiheita lukuunottamatta LoPSin toiminta on ollut vilkasta. Nykyisin LoPS liikuttaa vuosittain noin 200 jalkapalloilijaa. SPL:n Turun piirin kilpailutoimintaan osallistuvia joukkueita on seurassa kymmenkunta. Rekisteröityneiden lisenssipelaajien lisäksi seurassa on aktiivista toimintaa nappulaikäisille. LoPSin pyörittämän ja jo perinteiseksi muodostuneessa Loimaan Laatuauto-liigassa pelaa vuosittain liki parisataa 5-13-vuotiasta tyttöä ja poikaa Loimaalta, Alastarolta, Yläneeltä, Oripäästä, Humppilasta ja Pöytyältä. Lisäksi seura vastaa seutukunnan suurimmasta harrastajajalkapallotapahtumasta. Elokuussa pelattava LoPS Open on kerännyt vuosittain ison joukon jalkapallon ystäviä Hirvihovin viheriölle. Vaikka seuran päätoiminta-alue onkin Varsinais-Suomessa, LoPSissa ei ole unohdettu kansainvälisyyttä. Vuosien varrella ottelu- ja turnausmatkoilla on käyty mm. Ruotsissa, Virossa ja Saksassa.

Seuran ensimmäiset puuhamiehet osoittivat kaukonäköisyyttään ja ennakkoluulottomuuttaan laatimalla sääntöihin pykälän, joka antaa mahdollisuuden ottaa "seuran ohjelmaan myös muut palloilumuodot". Pykälä realisoitui 2000-luvun alussa, jolloin seurassa ryhdyttiin pelaamaan jalkapallon rinnalla futsalia. Futsal on lisännyt suosiotaan vuosi vuodelta. Kilpailullisesti tarkasteltuna LoPSin joukkueet ovat menestyneet futsalissa jalkapalloa paremmin. Yhtenä osoituksena tästä seuran edustusjoukkue, joka pelaa tätä nykyä maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Evästeet